Om Åre

Aktiviteternas stad

Om Åre

Gillar du att vara aktiv? Då är Åre rätt plats för dig. Här finns aktiviteter som passar alla året om. 

Åre ligger i Jämtlands län i Sverige och är ett resmål som friluftsentusiaster från hela världen längtar efter att besöka. Från oöverträffade möjligheter till skidåkning och snowboarding till cykling och vandring på sommaren har Åre något för alla.

Oavsett vilken tid på året det är, erbjuder Åre ett överflöd av aktiviteter för äventyrare som gillar friluftsliv. Under vintermånaderna kan besökarna njuta av utförsåkning och snowboarding i någon av de många skidbackar som finns i detta alpina paradis. Om du föredrar längdskidåkning kan du utforska området samtidigt som du får ta del av hisnande vyer längs din färd. Förutom skidåkning och snowboarding finns det gott om andra aktiviteter som hundspann eller isfiske som vinterbesökare kan njuta av.

När det varmare vädret kommer förvandlas landskapet till en levande grön lekplats med möjligheter till mountainbike- och vandringsleder i hela området. Ta en lugn promenad genom ett av Åres många naturreservat eller utmana dig själv med en spännande klättring uppför fjället. För den som är ute efter något mer extremt finns det även forsränningsturer som tar dig nerför några av Skandinaviens vackraste floder.

åk kabinbana i åre
spa i åre
swedish meatballs
glasblåsning åre

Sevärdheter i Åre

Är du en person som gillar att ta det lugn? Misströsta inte. Åre har även något för dig. 

Det finns mängder av spännande och intressanta utflykter som du kan göra. Du kan exempelvis besöka Åre Glashytta och se på glasblåseriets ädla konst, beskåda mängder av växter i Enaforsholm Fjällträdgård eller varför inte besöka ett SPA för en riktigt avkopplande avrundning på en aktiv dag. 

När det är dags att fylla på magen så kan Åre stoltsera med riktigt god mat. Det finns flertalet restauranger på en liten yta som bjuder på allt från de traditionella svenska köttbullarna till hembrygd öl men också catering för dig som vill ha maten hemkörd för fest eller bröllop.