Resa till Åre

Ta dig från flyg o tåg eller runt i Åre

Taxi i Åre

Det finns flera biluthyrningsfirmor i Åre som man kan använda sig av om man önskar köra själv. För de som inte vill eller har möjlighet att köra kan man boka taxi för att ta sig mellan olika sevärdheter eller till och från tåg eller flyg. Det finns bland annat Björn Olssons Taxi, Taxi Kurir eller Topp Taxi. 

Boka din taxi från flyg och tåg direkt så får du en som kommer i direkt anslutning till när ditt tåg eller flyg anländer eller avgår.  

Taxi, flyg, buss, tåg, hyrbil...

Ta sig till och runt i Åre

Till Åre finns flera vägar att ta beroende på var din resa börjar. En del väljer bilen hela vägen till Åre men vill man inte köra finns det andra alternativ. Under högsäsongen är det lättast att ta sig till Åre då turerna är tätare och fler men även under lågsäsong finns det alternativ för att ta sig till Åre. 

Tåg

Från Stockholm, Göteborg eller Malmö kan du ta nattåget och från Stockholm även dagtåg.

Flyg

Flyg till Östersund Airport med BRA, Norwegian eller SAS. Till Åre är det ca 85 km. Du kan flyga direkt från Stockholm eller Umeå under vinterhalvåret. Ett annat alternativ är att flyga till Trondheim som har flera direktlinjer till olika städer i Europa. Härifrån är det däremot 135 km till Åre.

Hyrbil

Det finns många olika hyrbilscenter kring Åre. Kommer du med flyg kan du boka din hyrbil direkt från flygplatsen. Du kan välja att boka per timme eller dygn. En del firmor har inte bilar på plats i Åre utan kör upp bilar vid behov så se till att boka din hyrbil i tid.

Buss

Under högsäsongen kan man åka med Årebussen från Stockholm, Uppsala och Gävle till Åre. Är ni många som ska åka kan ni även boka en egen busstransport hos exempelvis Svenssons i Saxvallen eller Topptaxi.